SOBIAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini)

Sosyal Bilimler Atıf Dizini (SOBİAD)

Sobiad Atıf Dizini 1327 Dergi 400.000 den fazla akademik yayını ve 8.5 Milyondan fazla atıfı barındırır. Akademisyenler kendilerine yapılan atıfları bulabildikleri gibi herhangi bir makalenin detayları kısmında o makaleye yapılan atıfları da görebilmektedirler.1327 Derginin ve 400.000den fazla Makalenin %99 unun Tam Metin hizmetini kendi altyapısı ile sağlar. Bu özelliklerinden dolayı Sobiad hem akademisyenler hem tez sürecindeki Y.Lisans ve Doktora öğrencileri hem de araştırma ödevleri yapan lisans öğrencileri tarafından kullanılabilir.

Sobiad (Sosyal Bilimler Atıf Dizini), en basit arayüzü hedefleyerek kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır:

• Atıfta ara,İçerikte ara, olmak üzere 2 farklı arama seçeneği mevcuttur.
  • Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.
  • Her makale için yazar,özet,sayı,yıl,tür gibi bilgiler arama sonucundan makaleye tıklanarak erişilebilir, makaleler indirilebilir.
  • Kurumsal başvuru alınır ve kurumsal kullanım uygulanır.
  • Kurumsal kullanım sayısı ve makale indirme sayıları istatistik raporu olarak kuruma sunulur.
  • www.sobiad.com mobil uyumlu bir sitedir.

Erişim Linki:

www.sobiad.com

14.12.2020 tarihli webinar kaydını izlemek için lütfen tıklayınız.