DENEME ERİŞİMİ: SAYISAL KİTAP: TÜRKÇE SAYISAL KÜTÜPHANE E-KİTAP VE E-DERGİ PLATFORMU

18 Ekim 2022

SAYISAL KİTAP: Türkçe Sayısal Kütüphane - Türkçe e-Kitap ve e-Dergi Platformu 18 Kasım 2022 tarihine kadar deneme erişimimize açılmıştır.

Erişim için TIKLAYINIZ

Kullanım Kılavuzu için TIKLAYINIZ

Kampüs içerisinde üniversitemiz internet ağına bağlanarak ya da kampüs dışında proxy(kampüs dışı erişim) ayarları yapılarak veri tabanı içeriğinde bulunan eserler ücretsiz olarak okunabilir.  Dileyen kullanıcılarımız, ibu uzantılı kurum e-posta (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) adresleri ile hesap oluşturarak seçtikleri kitaplardan kendi kitaplığını oluşturabilirler ve okudukları kitaplar içerisinde arama ve işaretleme yapabilirler. Kitapla ilgili not alma, atıf yapma, sosyal medyada bağlantı paylaşma gibi özellikleri kullanabilirler.

İçeriğinde; Atatürk'ün Bütün Eserleri koleksiyonu, Abaküs, Alef, Alis, Ankara Üniversitesi, Arkeoloji ve Sanat, Bilgi Yayınevi, Bilim ve Gelecek, Bulut, Ceres, Edebi Şeyler, Edisyon Kitap, Ege, Evrensel, Galeri Nev, Gerlach Press, Gita, Homer, İş Bankası, Kafe Kültür, Kaynak, Kelime, Kırmızı Kedi, KodLab, Literatür, Lena and Mama, Logos, Maya,  Mylos Yayın, Nika, Nesin Yayınevi, N.Erbakan Üniv., Notos, Optimist, Öteki, Ötüken, Pusula, Redhouse Yayınevi, Sadberk Hanım Müzesi,  Sis, Sıfır Bir,  Sosyal Araştırmalar Vakfı, Tarih Vakfı,Tekir, Varlık, Yapı Kredi, Yordam, Zoe gibi seçkin yayınevlerinin elektronik kitapları bulunmaktadır.

221B Polisiye, Anlatıcı, Bilim ve Ütopya, Episode Yerli, Episode Yabancı, HR İnsan Kaynakları, tüm sayılarıyla Notos Dergisi, Öykü Gazetesi, Plak Mecmuası, Sözcükler Edebiyat Dergisi, Toplumsal Tarih Dergisi, Varlık Dergisi, Yapı Kredi 'nin Cogito ve Kitap-lık dergileri de platformda yer almaktadır.

Akbank Sanat Yayınları, ART Unlimited Sanat Dergisi, Bikepedia Dergisi, BRIQ Journal,  Akdeniz Akademisi, Keçi Edebiyat, Kültürel Mirası Koruma Derneği, SineFilozofi Dergisi, Tema Vakfı ve Terakki Vakfı Okulları e-kitap ve e-dergileri de açık erişim olarak kullanıma sunulmuştur.

Erişim için TIKLAYINIZ