DENEME ERİŞİMİ: KELİME.COM SÖZLÜKLER VERİ TABANI

DENEME ERİŞİMİ: KELİME.COM SÖZLÜKLER VERİ TABANI

27 Ekim 2022

Kamus-i Türki, Redhouse, Vankulu Lügatı, Derleme Sözlüğü, Staingass gibi onlarca sözlük içerisinde arama ve çözümleme imkanı sunan Kelime.com Sözlükler veri tabanı 30.11.2022 tarihine kadar deneme erişimimize açılmıştır.

Kelime.com içerisinde onlarca sözlük içerisinde aradığınız kelimenin dil, tür, anlam ve etimolojik köken bilgisini, aranan kelimenin benzerlerini ve türevlerini; aynı zamanda yıpranma ve silinmeden dolayı okunamayan kelimeleri bulabilir ve detaylı arama yapabilirsiniz.

Erişim için TIKLAYINIZ

Kelime.com'a hesap oluşturmadan erişim sağlamak için üniversite wifi ağından bağlanarak ya da uzaktan proxy (kampüs dışı erişim) ayarlarınızı yaparak internete bağlanmanız gerekmektedir.

Veritabanının ekstra özelliklerinden faydalanmak için https://kelime.com/login sisteminden ibu uzantılı (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.)  kurumsal e-posta hesaplarınızla  KAYIT oluşturmanız gerekir.

Kurum ağından bağlanarak  hesap oluşturduktan sonra kampüs dışında erişim sağlayabilirsiniz.

Veri Tabanında Bulunan Sözlükler

- Türkçe; Genel Türkçe Sözlüğü, Derleme Sözlüğü, Ansiklopedik İsimler Sözlüğü, Akvaryum Türkçe Sözlük vb.

- İngilizce; Genel İngilizce Sözlüğü, Tomurcuk İngilizce Sözlük vb.

- Osmanlıca; Genel Osmanlıca Sözlüğü, Redhouse (A Turkish and English Lexicon), Kamusu’l-Muhit, Kamus-i Türki, Vankulu Lügatı vb.

- Arapça: Genel Arapça Sözlüğü, Ahteri-yi Kebir vb.

- Fransızca: Genel Fransızca Sözlüğü, Fransızca Türkçe Sözlük (Dictionnaire General Francis Turc). Kamus-i Fransevi vb.

Veri Tabanı Tanıtım Videosu İçin TIKLAYINIZ

Kullanım Hakkında Webinar Videosu İçin TIKLAYINIZ

Kelime.com Ne Yapar?

Arama: Kelime.com ile onlarca sözlük içerisinde kelime, tamlama, kalıp, atasözü, deyim, kişi, eser, olay ve yer adlarını arayıp bulabilirsiniz. Bulunan maddenin hangi dil, tür, sınıf, biçim ve cinsiyete girdiğini ve veritabanında kayıtlı hangi sözlükte ne anlama geldiğini, aradığınız kelimenin hangi tamlama, kalıp, deyim ve atasözü içinde yer aldığını görebilirsiniz. Ayrıca aranan kelimenin hangi madde-başının anlam kısmında geçtiğini ve hangi sözlükte yer aldığını örnek cümlelerle öğrenebilirsiniz.

Çözümleyici: İlgilendiğiniz doküman ve metinlerde bulunan kelimelerin yıpranma, silinme, yırtılma veya farklı sebeplerden dolayı okunamaması durumunda joker karakterler yardımıyla aradığınız kelimeye en yakın sonuçları listelemenize yardımcı olur. Ayrıca hangi sözlükte ne anlama geldiğini görebilirsiniz.

Erişim için TIKLAYINIZ