Değerli Kullanıcılarımız,

Asos İndex'de yer alan 1000+ derginin içeriği ve atıflarının tamamı tüm üniversitelere hiçbir giriş / üyelik gerekmeden 1 Eylül 2020'ye kadar açılmıştır.

Erişim Adresi: https://asosindex.com.tr/index.jsp

Asos İndeks kapsamı; Fen, Sağlık ve Sosyal bilimler alanında yayın yapan dergileri indekslemek ve dergilerde yayınlanan makalelere yapılmış atıfları araştırmacılara sunmak şeklindedir. Bu bağlamda Fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında yayın yapan dergiler indekste taranmak için başvuru yapabilirler. Yapılan başvuruların sonucu akademik kurulun incelemesi neticesinde dergi editörüne iletilir.

Asos indeks; öğrenci ve akademisyenlerin araştırmalarında kullanabileceği tam metinlere erişimlerini kolaylaştırmayı amaç edinmiştir. Ayrıca indeks; dergi editörü, yöneticiler ve kamuoyu için raporlar yayınlamayı hedeflemektedir.

Asos İndeks; Türkiye’de var olan dizinleme kültürünün üzerine kurulmuş, yayınlanan tam metin ve bu metinlerdeki atıf yapan ile atıf yapılan metin arasındaki ilişkiyi bilimin hizmetine sunan bir veritabanıdır.