Bilimsel Veri Tabanları
ACS (American Chemical Society)
American Chemical Society tarafından yayınlanan, kimya ve ilgili alanlarda 30’dan fazla dergiye tam metin erişim sağlamaktadır.
Bu arşiv veri tabanı 1913 ve 1983 yılları arasındaki önemli bilimsel çalışmalara, tartışmalı konuların çözümlerine, yenilikçilerin bulgularına ve teknolojinin gelişmesine adına yapılan araştırmalara ışık tutan mükemmel bir referans kaynağıdır. 1,400’den fazla süreli yayındaki 3 milyonun üzerinde makale barındıran Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983, aynı zamanda kitap incelemelerini özetleri ile indekslerken, Industrial Arts Index (1913-1957) tam dosyalarını da içerir.
Erişim için tıklayınız.
CAB Abstracts kendi alanında dünyadaki en ayrıntılı özetleri veren ve indekslemeyi yapan bibliyografik veri tabanıdır. CAB Abstracts canlı organizmalarla ilgili uygulamalı bilimler alanında; tarım, ormancılık, veterinerlik, çiftçilik, hayvan ve bitki yetiştiriciliği, bitki koruma, genetik, orman mühendisliği, beslenme ve kırsal yaşam gibi pek çok konuda ayrıntılı ve bütünleşmiş bilgiler sunan, uluslararası bir veri tabanıdır. 1972’den günümüze 75’in üzerinde farklı dillerde orijinal baskıdan alınarak hazırlanmış İngilizce özetlere ulaşmak mümkündür.
Nasa PubSpace, NASA tarafından finanse edilen araştırma makalelerinin yayın tarihinden itibaren bir yıl içinde kamuya açık olmasını gerektiren yeni NASA politikasına çözüm sunuyor. Veri tabanında şu ana kadar 939 yayın var ve NASA tarafından finanse edilmiş yayınlar yeni politikaya uygun şekilde eklenmeye devam ediyor.
Erişim için tıklayınız.
ULAKBİM-Tarım Veteriner ve Biyoloji Bilimleri Veri Tabanı
Ülkemizde Tarım, Ormancılık, Veterinerlik, Hayvancılık ve Biyoloji alanlarında yayınlanan dergileri içermektedir. 2001 tarihinden itibaren veri tabanına girecek dergiler dergi değerlendirme kriterlerine uygun olarak belirlenmektedir.
Zoological Record, dünyanın en eski hayvan biyolojisi veritabanıdır.
İlk olarak 1864 yılında Zooloji Edebiyatı Kayıtları olarak yayınlanmıştır. 1978'e kadar basılı olarak mevcuttu, ancak elektronik olarak sağlamak için Web of Science ile entegre edildi. Dijital formda 150 yılı aşkın araştırma bilgisi ve arşiv başladığından bu yana yaklaşık 1,2 milyon yeni tür kaydedilmiştir. Her yıl 20.000 yeni hayvan adı kaydederek, modern dünyada büyük bir rol oynamaktadır. Dünya çapında bilim adamları için hayati bir araçtır. Biyoçeşitlilik alanında, küresel ısınma, enerji, koruma vesistematik zooloji gibi alanlarda dünya çapında bilim adamları için hayati bir araçtır.
İçerik;
100'den fazla ülkeden yaklaşık 5000 dergi
Kitaplar, incelemeler, konferanslar ve diğer seri olmayan yayınlar
Başlıca çalışma alanları;
- Davranış
- Biyoçeşitlilik
- Koruma
- Dağıtım
- Ekoloji ve çevre
- Evrim
- Genetik
- Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi
- Morfoloji
- Yeni teknikler
- Paleontoloji
- Parazitoloji
- Taksonomi
- Veterinerlik bilimleri (yaban hayatı)
- Hayvan coğrafyası