15 Ocak 2021

Webinar: TÜBİTAK ULAKBİM’den Tüm Üniversite Araştırmacılarına Kaynaklar

TÜBİTAK ULAKBİM, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Türkiye’deki tüm üniversitelere onbinlerce dergi, binlerce e-kitap ve daha birçok kaynak türü içeren veri tabanları sağlamaktadır. Webinara katılın hem erişebileceğiniz içeriğe hem nasıl erişebileceğinize hem de pratik özelliklere dair bilgi edinin.

• EBSCO’nun 26 adet veri tabanına erişim
  • Dünyanın önde gelen yayıncılarından derlenmiş 20,100’den fazla tam metin dergiyi ve binlerce farklı doküman türünü (e-kitaplar, konferans bildirileri, SWOT analizleri ve raporlar) kapsayan içerik
  • Tüm disiplinlerde en önemli alan ve atıf indekslerinde yer alan dergilerin tam metinleri.
    • ATLA Religion Database®ERIC®Historical Abstracts™, MLA International BibliographyAPA PsycInfo®Social Sciences Citation Index (SSCI), Scopus
    • AGRICOLA™, Biological Abstracts®CAB Abstracts®Chemical AbstractsE.I. CompendexGeoRefInspec®Science Citation Index (SCI)Scopus
  • Erişim tarihi 1800’lerin sonuna kadar uzanan dergiler
  • Pratik özellikler: Kaynak tarama, kişisel klasör kullanımı, arama ve dergi hatırlatmaları oluşturma, otomatik olarak kaynakça oluşturma vs.

Seçenek 1:
Tarih: 28 Ocak 2021Perşembe
Saat: 15:00 – 16:00
Kayıt

Seçenek 2:
Tarih: 16 Şubat 2021Salı
Saat: 10:30 – 11:30
Kayıt

*Kaydolduktan sonra katılım davetiyeniz, seminere bağlantı adresiniz ve şifrenizle (ebsco) birlikte e-posta olarak iletilecektir.