De Gruyter’in en yeni veri tabanlarından biri olan ve Amerikan Enerji Kurumu’nun katkılarıyla hazırlanan Energy Online veri tabanı 31 Aralık 2018'e kadar deneme erişimine açılmıştır.

Günümüzdeki önemli alanlardan bir tanesi olan Enerji konusunu farklı yönleriyle (bilimsel, mimari, ekonomik, politik) ele alan bir veritabanı olan Energy Online, içerisinde barındırdığı 2,000’den fazla makale ve 300’den fazla kitap bölümü ile kullanıcılara enerji alanında kapsamlı bir bilgi içeriği sunmaktadır. De Gruyter’in enerji ile ilgili tüm kaynaklarına tek yerden kolay erişim sağlayan online referans kaynağı olan bu veritabanı, üniversitelerden, düşünce kuruluşlarına, Ar-Ge merkezlerinden, devlet kurumlarına kadar pekçok farklı alandan öğretim ve araştırma görevlilerinin faydalanabileceği  ve enerji alanındaki gelişmeler hakkında bilgi edinebileceği temel bir kaynaktır.

İçerik kategorisi şu konulardan oluşmaktadır:

• Conventional Energy (Geleneksel Enerji)
  • Economics and Policy (Ekonomi ve Siyaset)
  • Energy Conversion and Storage (Enerji Dönüşümü ve Depolanması)
  • Energy Efficiency (Energy Verimliliği)
  • Energy Generation and Transmission (Enerji Üretimi ve İletimi)
  • Renewable Energy (Yenilenebilir Enerji)
  • Technology (Teknoloji)

Veri tabanı ile ilgili kısa videoyu buradan izleyebilirsiniz.

İçeriğe buradan erişebilirsiniz.