DENEME ERİŞİMİ: COMPLETE ANATOMY - 3D ANATOMİ PLATFORMU

DENEME ERİŞİMİ: COMPLETE ANATOMY - 3D ANATOMİ PLATFORMU

11 Mayıs 2022

Elsevier tarafından sunulan Complete Anatomy platformu, 09.06.2022 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır. Mobil cihazlara ve masa üstü bilgisayarlara aplikasyon indirilerek kullanılabilmektedir. (Erişim bilgileri sayfa sonunda yer almaktadır).

Complete Anatomy; gelişmiş 3D anatomi platformu ile öğrencilere, akademisyenlere ve sağlık profesyonellerine anatomi eğitimi ile ilgili çözümler sunulmaktadır. Platform, dünyada 400’den fazla üniversitede 2,5 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Complete Anatomy içerisinden erişebileceğiniz içerikler:

• 3 boyutlu Kadın ve Erkek modelleri, mikroanatomi modelleri
  • Atlas görüntüleri, hazır ekranlar, quizler
  • Videolar
  • Ders Anlatımları
  • Radyoloji modülü
  • Içerik düzenleme araçları
  • Akademisyen araçları: Ekranlar ve quizler oluşturma, gruplara özel içerik oluşturma, kaydetme, paylaşma
  • Öğrencilerin ders etkileşimlerini ve quiz sonuçlarını takip edebileceğiniz Assessment Dashboard

Çalışmalar sonucu kadın tam vücut modeli platform içerisine eklenmiştir ve bu güncelleme ile ilk defa kadın ve erkek vücudu anatomi platformlarında eşit olarak temsil edilmektedir.

Tanıtım videosu için TIKLAYINIZ

Kullanım ile ilgili tüm videolar için TIKLAYINIZ

Broşür için TIKLAYINIZ

Complete Anatomy platformundaki erkek ve kadın modelleri üzerinde, 12 sistemi ve 17.000’den fazla yapı incelenebilir. Tam vücut modelleri, baş-boyun, abdomen, toraks gibi farklı vücut bölümlerine ait modellerin yanında, dokuların ve hücrelerin yapılarına yakından bakmak için mikroanatomi modelleri kullanabilir.

Erkek ve kadın modelleri arasında kolayca geçiş yapılarak cinsiyete bağlı yapısal farklılıklar modeller üzerinden incelenebilir.

Mikroanatomi modelleri ile ilgili detaylara ait video için TIKLAYINIZ

İçerik Düzenleme araçları: Complete Anatomy içerisindeki; işaretleme, etiketleme, metin kutusu ve resim ekleme, kesit alma gibi araçları kullanarak modeller üzerinde düzenlemeler yapılabilir, kişiselleştirilmiş çalışma ekranları oluşturulabilir.

İçerik Oluşturma ve Paylaşma: Complete Anatomy içerisindeki hazır ekranlar, atlas görüntüleri, quizler ve videolar içerik oluşturmak için kullanılabilir. Aynı zamanda hazırlanan quizler ve ekranlar da bu içeriklere eklenebilir. Oluşturulan içerikler farklı öğrenci grupları ile paylaşılabilir; öğrencilerin içeriklere olan etkileşimi ve performansı Assessment Dashboard üzerinden incelenebilir.

Ders Anlatımlarının oluşturulması ile ilgili videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

Sorular ve quizlerin oluşturulması ile ilgili videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

Gruplar oluşturma ve gruplara içerik ekleme ile ilgili videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

Radyoloji modülü ile de radyolojik görüntülerdeki yapılar 3 boyutlu model üzerinde karşılaştırılabilir.

Radyoloji ile ilgili video için TIKLAYINIZ

Elsevier ürün müdürünün yapmış olduğu ayrıntılı online kullanıcı eğitimine aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Meeting Recording: Video Access Passcode: xB$.9eJV

ERİŞİM

Uygulama içinden, aşağıdaki kayıt işlemi adımlarını tamamladıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

1. Adım: Bilgisayarınıza/Tabletinize/Akıllı Telefonunuza ücretsiz uygulamasını indirin.

iPhone için TIKLAYINIZ

iPad için TIKLAYINIZ

MAC bilgisayar için TIKLAYINIZ

Windows bilgisayar için TIKLAYINIZ

Android cihazlar için TIKLAYINIZ

2. Adım: Aplikasyonu cihazınızın uygulamaları içinden açın.

3. Adım: Bir hesap oluşturun:

Sağ-üst köşede Get Started’a tıklayıp “ sign up for free” seçeneğiyle kaydınızı oluşturun.

Kurumsal e-mailinizi girin ve şifre belirleyin. Profil detay bilgilerini de girdikten sonra bir onaylama e-maili alacaksınız.

(@ibu.edu.tr, @ogrenci.ibu.edu.tr)

4.Adım: Mail kutunuza giderek gelen e-mail içindeki onay butonuna basınız.

5.Adım: Erişim kodunu aktif edin (Redeem Code).

Aplikasyon içinde Settings (Ayarlar) menüsünden My Accounts (Hesabım) kısmına girip aşağıdaki erişim kodunuzu Redeem Code bölümüne girip Redeem butonuna basınız.

Ekrandan çıkış yaparak Complete Anatomy’i kullanmaya başlayabilirsiniz.

NOT: Programı kullanmak isteyen Tıp ve Sağlık Bilimleri akademisyen ve öğrencilerinin erişimde kullanılacak REEDEM CODE için ad, soyad, e-posta ve bölüm bilgileri ile  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine başvurmaları gerekmektedir.

Detaylı bilgi için ve diğer deneme erişimleri için, http://kddb.ibu.edu.tr/deneme-veri-tabanlari

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı