DENEME ERİŞİMİ: PRIMAL PICTURES - 3 BOYUTLU ANATOMİ TV VERİ TABANI

DENEME ERİŞİMİ: PRIMAL PICTURES - 3 BOYUTLU ANATOMİ TV VERİ TABANI

11 Aralık 2023

Primal Pictures - Premier Solution paketi 30 Ocak 2024 tarihine kadar deneme erişimimize açılmıştır.

Kullanıcılarımız, kampüs içinde üniversite internet ağına bağlanarak; kampüs dışında ise kampüs dışı erişim (proxy / vpn) ayarlarını yaparak veri tabanı içeriklerine erişim sağlayabilirler.

PRIMAL PICTURES - 3 BOYUTLU ANATOMİ TV VERİ TABANINA ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

İnsan anatomisine ait tüm katmanları interaktif bir şekilde modelleyerek tıp uzmanlarının çalışmalarında katkı sağlar. Aynı zamanda tıp eğitiminde kullanılabilecek ve tıp öğrencilerinin yetiştirilmesi sürecine destek verecek bir akademik kaynaktır.

3 Boyutlu Anatomi Atlası Primal Pictures dünyadaki en kapsamlı ve Peer-Review’dan geçmiş tek anatomi veri tabanıdır. Görsellerin doğruluğu (accuracy) en üst düzeydedir; bu nedenle akademik makalelerde kullanımı teşvik edilmektedir.

İçeriğinde İnsan anatomisi ile ilgili 400,000’den fazla görüntü, tamamı multimedya üzerine kurulmuş kas yapısı ve işleyişi, biyomekanikler, cerrahi müdahaleler ve fizyolojik süreçlerle ilgili animasyonlar, MR görüntüleri 6,500’den fazla 3 boyutlu anatomik yapı bulunmaktadır.

Amerikan Anatomi Derneği (The Anatomical Society) ile yapılan iş birliği sonucunda ortaya çıkan Anatomi Eğitimi Serisi (Anatomy Learning Outcomes) üzerinden ile 150'den fazla anatomi eğitimi ders videosuna erişim sunulmaktadır.

Diseases and Conditions modülü ile içeriğe hastalıklar, tanı ve tedavi yöntemleri de eklenerek zenginleştirilmiştir.

Öğrencilerin anatomi bilgisini test etmelerine ve öğrenme sürecine destek vermek amacıyla oluşturulan PALMS (Perceptual and Adaptive Learning Modules) modülü ile eğitim-öğretim sürecinin kalitesinin arttırılmasına yardımcı olunmaktadır.